Ултра звуков електронен уред за прогонване и борба с гризачи


Код: PR500.2

Ултра звуков електронен уред за прогонване и борба с гризачи мишки, плъхове и съсели.

ПРИНЦИП НА РАБОТА:
Уредът използва комбинирано въздействие на утразвук и флаш лампа за постигане на висока ефективност в борбата с гризачите/мишки,плъхове и съсели/. Ултразвуковите вълни са нечуваеми за хора и едри животни, но имат силно въздействие върху гризачите. Мигащата светлина има допълнително въздействие и увеличава ефекта от ултразвуковите вълни.
Ултразвуковите вълни и мигащата светлина нарушава жизнените функции на гризачите и предизвиква паника сред тях. Те престават да се хранят и размножават и в последствие напускат охранаваната площ. Формата и честотата на излъчваните импулси се променя постоянно за да се избегне привикването на гризачите към тях. Уредът намалява плътността на вредните насекоми - мравки, дървеници, паяци.
УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА:
Включете уреда към захранване 220V в близост до охраняваната площ. Индикаторните лампички светват последователно, което е индикация за работа на уреда. Изберете един от двата режима на работа – само ултразвук или ултразвук + флаш лампа. За постигане на максимален ефект оставете уреда да работи постоянно. Пазете устройството от вода и пряка слънчева светлина.
- Профилактични мероприятия:
Това, което благоприятства появата на гризачи са откритите храни и хранителни отпадъци. Прибирайте хранителните продукти и изхвърляйте отпадъците. Добрата битова хигиена и неприятелите рядко се срещат заедно. Добре е преди използването на уреда да осигурите изходи от помещенията. Така ще ускорите ефекта. След напускането на гризачите затворете всички входове и замажете дупките в стените и пода. Добрата профилактика ускорява и повишава ефекта от работата на ултразвиковия уред за борба с гризачи.
- Флаш лампа:
Има допълнителен пропъждащ ефект срещу гризачите и някои насекоми.
-Преместете превключвателя нагоре за да включите флаш лампата;
-Преместете превключвателя надолу за да изключите флаш лампата;
ОЧАКВАНА ЕФЕКТ:
Първоначалният ефект от работата на уреда се проявява след 10-12 дни, а максимален ефект се постига след още около седмица. През този период вероятно ще забележите повишена активност на гризачите. Това е нормално – под въздействие на ултразвука и мигащата светлина те напускат укритията си, а в последствие и помещенията. След това гризачите изчезват почти изцяло. Използването на допълнителни средства (капани, примамки, др.) през този период дава много висок ефект.
ВНИМАНИЕ:
- Не поставяйте прегради пред уреда - това силно намалява ефекта;
- Наличието на меки предмети в помещението (тапицирани мебели, килими, др.) намалява ефективността 30-50%. В този случай е удачно да поставите още един уред в помещението;
- Ефекта от работата на уреда се проявява само в помещението, в което той работи. Ако желаете да охранявате и други помещения – трябва да инсталирате по един уред във всяко от тях.
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
Захранващо напрежение:
220V/50Hz
Консумирана мощност: 7W
Ефективна площ: 160 кв.м.
Работна честота: 20 - 36 kHz
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:
Предотвратява ли устройството случайни посещения на гризачи?
Не. Няма средство, което да предотврати това. Уреда създава среда, която е непоносима за гризачите и дори случайно да попаднат в охраняваната територия, те не могат да се установят там. Затова скоро след появата си изчезват отново.
Какво може да предизвика случайни посещения на гризачи?
Преди всичко лошата битова хигиена и откритите храни и хранителни отпадъци. Освен това резките климатични промени често предизвикват миграция при гризачите.
Електронният уред за борба с гризачи влияе ли на домашните животни?
Не. Влияе само на гризачи и някои видове насекоми. Разбира се, тук спадат хамстерите и морските свинчета.
ГАРАНЦИЯ: 12 месеца

Произход:България

Цена: 34.17лв. (Цена без ДДС)
41 (Цена с ДДС)

  Добави в кошницата
Брой:

Консултация, доставка и монтаж !


Богат асортимент от почистващи препарати, дезинфектанти и ароматизатори. Консумативи и оборудване за ресторанти, хотели: кърпи за ръце, сешоар за ръце, тоалетна хартия, дозатор за течен сапун, кошчета, ръкавици. Доставки в София, Пловдив, Варна, Бургас и цяла България.
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © Copyright     design by заведения